Om jou te inspireren vertel ik je graag een deel van mijn verhaal:

Al vanaf jong meisje kampte ik met een chronische aandoening: endometriose. Dit leidde tot chronische pijn en ongemakken. Ik moest als jonge vrouw een aantal zware operaties ondergaan wegens zware vergroeiingen en verklevingen aan mijn baarmoeder, blaas en darmen. Ook dit leidde weer tot andere ongemakken en beperkingen. Tevens bleef ik hierdoor ongewenst kinderloos. Mijn professioneel leven werd mijn passie en zelfs meer dan dat…Van kleuterleidster, tot leefgroepbegeleider, tot creatieve therapeut….Het was mijn levensdoel.

Tot 2016. Toen ontwikkelde er zich naast de chronische pijn ook een neurologische aandoening. Vermoedelijk door de gevolgen van de jarenlange strijd met endometriose.

Professioneel werken ging niet meer. Mijn leven en dat van mijn partner werd overhoop gehaald. Alles wat we daarvoor deden moest plots anders. Mijn tempo is trager geworden, ik heb minder energie en meer tijd nodig om te recupereren. 

Afscheid nemen van mijn vroegere ik en het professionele leven was een rouwproces, mezelf opnieuw vorm geven werd een missie.

Een nieuw verhaal begint...

In september 2019 begon ik met de cursus tekenen en schilderen aan het CVO focus onder leiding van Ingrid Van de Peer. Bij een opdracht met olieverf mochten we zelf ons onderwerp kiezen. Ik schilderde toen mijn allereerste portret in olieverf. En het smaakte naar meer. 

Leven met een chronische aandoening, met de pijn en de ongemakken, heeft mijn leven getekend. Letterlijk en figuurlijk. Nu teken en schilder ik vrouwengezichten die symbool staan voor de reis die we als mens ondernemen.